Home » Stallions » Jumperstallions » Iniesta

Iniesta

 • Donkerbruin
  1.68m
  2013
  Goedgekeurd: AES

  * Voert het bloed van de topverervers Balou du Rouet en Cornet Obolensky
  * Vader Balloon succesvol op 1.60m-niveau
  * Springt met veel vermogen en hele goede techniek
  * Jeugdig, hoogbenig, charmant model

  De Westfaals gefokte Iniësta is goedgekeurd bij het Anglo European Studbook en haalde bij het KWPN de derde bezichtiging. Zijn hoogbenige, charmante en correcte model spreekt aan en doet de ogen op hem richten. Een mooie verschijning die met veel elasticiteit en balans galoppeert. Iniësta springt met kracht, een hele goede techniek en veel vermogen. Hij is bijzonder voorzichtig en heeft heel snelle reflexen.
  In de jonge paardenwedstrijden was Iniësta succesvol en boekte met zijn goede springmanieren en talent onder meer een overwinning in de GMB-competitie. Vanwege zijn bijzondere kwaliteit als springpaard nemen we de tijd voor de opleiding.

  Zijn vader Balloon springt momenteel op 1.45m niveau in Mexico nadat de nu 16-jarige Oldenburger premiehengst al met succes op het hoogste niveau sprong in Europa met de topruiters Shane Breen en Jos Verlooy. Van Balloon zijn niet veel nakomelingen geregistreerd. Deze doen het in de springsport wel bijzonder goed. Niet verwonderlijk als we de afstamming van Balloon bestuderen. Zijn vader Balou du Rouet is in de fokkerij de meest succesvolle zoon van drievoudig wereldbekerwinnaar Baloubet du Rouet. Balou du Rouet staan dan ook hoog op de wereldranglijst en is vader van Bianca, wellicht het beste springpaard van het moment.

  Moedersvader Cornet Obolensky was zelf een fenomeen in de sport en dat kan ook als wel gezegd worden van zijn rol in de springpaardenfokkerij waar hij al jaren op het podium staat van ’s werelds beste verervers. Iniësta’s moeder Compromatik leverde met haar oudste nakomeling al een internationaal presterende nakomeling. De invloedrijke Ramiro is de vader van de overgrootmoeder van Iniësta.
  Met zijn model en hoge volbloedpercentage – in de derde generatie de volbloed Chromatic xx - lijkt Iniësta ook geschikt voor de fokkerij van eventingpaarden.