Zwart
1.70m
Geboren 24-5-2015
Goedgekeurd: Hannover, KWPN
WFFS-negatief

* Kilian KWPN goedgekeurd met een 'vrije' bloedvoering
* Topper najaarsonderzoek met 84.5 punten
* Kilian een dressuurhengst met een gouden karakter

* Tophengst Donnerhall verankerd in zijn pedigree

Deze vierjarige in Hannover gefokte dressuurhengst is in het najaar van 2018 bij het KWPN ingeschreven met maar liefst 84.5 punt. Zijn instelling en goede achterbeengebruik maakt hem zeer interessant voor de Nederlandse fokkerij.
Het onderzoeksrapport van het KWPN omschreef Kilian dan ook als volgt.
Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zicht door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en wort met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechtniek en zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.


Zijn vader Sir Donnerhall behoort al jaren in Duitsland tot de best fokkende Sandro Hit zonen. Zo tekent hij voor het vaderschap van wereldkampioenen, Bundeskampioenen, prijstoppers en keuringskampioenen. Sinds jaren domineren zijn nakomelingen de Bundeskampioenschappen, zoals geen andere hengst heeft gedaan: Smirnoff Bundeskampioen 2015 5-jarigen, Special Diva Bundeskampioene 2014 3-jarigen, Sir Heinrich Bundeskampioen 2014 6-jarigen, Stanford bronzen medaille 2012. Zijn zoon Sa Couer was in 2012 en 2013 wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden en met 2,31 miljoen Euro de absolute prijstopper tijdens de PSI-veiling in Ankum. Niet minder bekend is zijn grootvader De Niro, die al sinds jaar en dag de dressuurindexen aanvoert.

Het dekgeld van Kilian is € 900,-