Home » Stallions » Dressagestallions » First Date

Just for You

• Stekelharig bruin
• 1.68m
• 23-5-2014
• Goedgekeurd KWPN


* 9 voor ‘rijbaarheid en bewerkbaarheid’
* Eerste goedgekeurde zoon van Carl Hester’s Uthopia
* Moeder is halfzus van de preferente Grand Prix-hengst Johnson TN
* Veel aanleg voor verzameling en het kunnen sluiten


Just for You valt op met zijn mooie voorhand, zijn fijne karakter, zijn hele goede instelling en zijn aanleg om te verzamelen en te sluiten. Ingrediënten die hem een grote toekomst voorspellen in de sport. Die talenten zal hij beslist doorgeven aan zijn kinderen.

Naast zijn goede achterbeengebruik en lichtvoetige bewegingen excelleerde Just for You in het verrichtingsonderzoek met zijn ‘rijdbaarheid en bewerkbaarheid’, waarvoor een 9 in zijn rapport staat. Zijn souplesse, houding & balans, galop en aanleg als dressuurpaard waardeerde de hengstenkeuringscommissie met een 8.

Tijdens de presentatie van de nieuwe jaargang op de hengstenkeuring in Den Bosch maakte Just for You onder het zadel van Jeanine Nieuwenhuis veel indruk en liet zien zich heel goed ontwikkeld te hebben.

Zijn vader Uthopia is één van de meest succesvolle dressuurpaarden van de afgelopen jaren. Met Carl Hester won de zoon van Métall teamgoud op de Olympische Spelen in Londen, was vijfde individueel en won teamgoud en teambrons en twee individuele zilveren medailles op het EK.

Moeder Bonne Amie ter Kwincke is de halfzus van de preferente hengst Johnson TN en dochter van de onlangs keur verklaarde hengst UB40. De merrie scoorde opvallend goed op de keuring en in haar aanlegtest. Grootmoeder Roxane bracht veel sportpaarden en stamt uit de bekende Reina-stam.