Home » Stallions » Dressagestallions » Ferguson

Ferguson

2011
Donkere vos
1.69m
Goedgekeurd: Hannover, Oldenburg, KWPN
WFFS-negatief

* op 7-jarige leeftijd internationaal Lichte tour gestart
* twee goedgekeurde zonen, sterpercentage 75%
* nakomelingen succesvol in aanlegtesten
* interessante bloedvoering

We hebben met de Hannoveraans gefokte Ferguson een interessante aanvulling op ons hengstenbestand. Ferguson is vorig jaar op 7-jarige leeftijd al internationaal in de Lichte Tour gestart en maakte met zijn eerste jaargang driejarige nakomelingen veel indruk.

Twee zonen zijn goedgekeurd; Lewis (mv.Wynton) in Oldenburg en Kyton Platinum (mv.Ferro) imponeerde met zijn royale model en zijn dressuurtalent en bijzonder goede instelling bij het KWPN.
Van de 8 aangeboden Feruguson-dochters zijn er aan 6 het sterpredicaat toegekend en is er al één elite. In de IBOP en aanlegtest vallen de kinderen van Ferugon op door hun dressuuraanleg, wat ze duidelijk van hun vader hebben meegekregen. Ferguson’s Kenzo (mv.Vivaldi) maakte dit jaar indruk in de jonge paardenwedstrijden als winnaar van Horsefood Dressuur Talent en als nummer drie in Berlicum.
Na zijn eerste jaargang driejarigen is de fokwaarde dressuur van Ferguson 157 (43% betrouwbaarheid), is die voor exterieur en beweging ook hoog met 107 en 111.

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor de houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten een van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige. Dit jaar zal Ferguson door Bart Veeze uitgebracht worden in de sport.

Ferguson is met zijn moderne model, zijn talent als dressuurpaard en zijn vererveringkracht een hengst die uitstekend past bij de dochters van bijvoorbeeld Dream Boy en Governor.

Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.
Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

 

Het dekgeld van Ferguson is € 1.200,--