Home » News

News and results

Online hengstenshow stal Brinkman, zaterdag 11 april 20.00 uur op KWPN.tv

Online hengstenshow stal Brinkman, zaterdag 11 april 20.00 uur op KWPN.tv en Clipmyhorse.tv. Het fokkerijseizoen 2020 is door het Corona-virus anders begonnen dan normaal. De veulens zijn geboren en de eerste merries zijn reeds geïnsemineerd. Dat doen we door ons te houden aan de regels die door de overheid zijn getroffen. In overleg met onze klanten proberen wij onze diensten nog zo goed mogelijk uit te voeren.
Onze geplande hengstenshow op maandag 13 april kan derhalve niet doorgaan. Als alternatief hebben we onlangs de hengsten gefilmd. Het resultaat is op zaterdagavond 11 april om 20 uur online te zien op KWPN.tv en Clipmyhorse. De beelden van de hengsten zullen we op onze website presenteren.

Read more »

Malo,Manchester en Serfaus met KWPN-deklicentie beschikbaar

Malo,Manchester en Serfaus met KWPN-deklicentie beschikbaar. De driejarigen hengsten Malo (foto, Glock’s Toto Jr x Desperado) en Manchester (Aganix du Seigneur x Clearway) zijn in Den Bosch aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Door de huidige Corona-maatregelen kan het voorjaarsverrichtingsonderzoek niet plaatsvinden en heeft het KWPN-bestuur besloten om de aangewezen hengsten een deklicentie voor het jaar 2020 te verlenen. De veulens worden in 2021 derhalve in het veulenboek geregistreerd, wanneer de hengsten aan de veterinaire eisen voldoen.
Dat geldt voor Malo en Manchester – eerder bekend onder de naam Amoretto Red Wine – en ook voor de aangewezen hengst Serfaus, die al door het Hannover Verband is gekeurd. McDreamy TS, die is gekeurd door het Oldenburger Verband en is aangewezen door de KWPN-dressuurcommissie, heeft nog geen sperma-onderzoek afgerond. Zo gauw dat positief is berichten wij daarover. Zijn veulens komen vooralsnog bij het KWPN in het register A in 2021.

Informatie over de vier hengsten vind je op onze website via de links in dit bericht.

Read more »

GLOCK’s Dream Boy vanaf nu beschikbaar met vers sperma

GLOCK’s Dream Boy is voor de fokkers beschikbaar middels vers verzendsperma. Nu bekend is geworden dat de Olympische Spelen een jaar uitgesteld worden, is ook het trainingsschema van GLOCK’s Dream Boy aangepast. Hoewel het sportief natuurlijk spijtig is dat Hans Peter Minderhoud en de zoon van Vivaldi dit jaar geen groot kampioenschap op de kalender hebben staan, is dit voor de fokkers goed nieuws. Sperma kan dagelijks besteld worden.

Read more »

Kannan jr en Legend VDP toegevoegd aan ons bestand

Voor het komend seizoen hebben we twee talentvolle jonge springhengsten toegevoegd aan ons bestand. KWPN-Keuringskampioen Kannan jr (foto, Cornet Obolensky x Quick Star) is dit jaar via ons station beschikbaar. De imposante schimmel, die gefokt is uit de directe familie van de legendarische tophengst Kannan, imponeerde in de verrichtingstest met vier 9’s op zijn protocol een totaal van 86,5 punten. Kannan jr is in training bij Zoï Snels is Raalte.
Legend VDP is van familie Van de Pol uit Bathmen, die hem fokten uit hun bekende Grand Prix-merrie Cendy VDP (Triomphe de Muze x Corland). Legend VDP is de eerste goedgekeurde zoon van verrichtingstopper Grand Sam VDL. Legend VDP is deze winter bij het KWPN goedgekeurd met 82 punten en 8,5-en voor zijn reflexen en techniek.
Beide talenten zijn middels vers (verzend) sperma beschikbaar voor de fokkerij. We zullen ze presenteren op onze Hengstenshow op maandag 13 april aanstaande.

Read more »

Alle zes hengsten aangewezen

Alle zes hengsten die we voorgesteld hebben in de tweede bezichtiging zijn aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Een mooi resultaat waar we bijzonder blij mee zijn.
Ibolensky liet wederom een uitstekende indruk achter. Zijn beide door ons voor Nico Wouters van den Oudenweijer klaargemaakte zonen Collin Z (m. Calvaro x Berlin) en Mix P (m.Heartbreaker x Silvano) lieten zich bij het vrij springen met veel reflexen en vermogen zien. Mix P is gefokt door Carel Peelen uit Renkum.
Amaretto Red Wine (foto boven, Aganix du Seigneur x Clearway), die we samen met Bart Blauwgeers in bezit hebben, werd door de commissie geroemd om zijn atletisch vermogen en zijn interessante afstamming. Zelf zijn we heel gecharmeerd van zijn goede model en zijn uitstraling. Amaretto is in Polen gefokt door Malgorzata Siergiej.

Op stal bij zijn mede-eigenaar Jacques Maree is McDreamy op de keuring voorbereid. Na zijn goedkeuring in Oldenburg mag de zoon van Dream Boy uit de merrie B.U. Carla zich in de verrichting gaan bewijzen. De commissie loofde zijn goede stap, zijn lichtvoetige bewegingen en zijn gedragen galop.
Voor Theo Driessen waren we succesvol met zijn hengsten Serfaus (lees zijn pagina) en de Toto jr-zoon Malo (foto onder, m.Ivana Daula GR ster van Desperado x Don Primaire).

We willen alle fokkers en eigenaren feliciteren met deze mooie successen.

Read more »

First Date met mooie cijfers geslaagd bij het KWPN

Op zaterdag 18 januari is First Date met een mooie cijferlijst geslaagd voor het KWPN-verrichtingsonderzoek en in het stamboek ingeschreven. First Date ontving een hele mooie cijferlijst met een 9 voor zijn ruime stap, een 8 voor draf, galop en souplesse, een 8,5 voor zijn houding en voor zijn rijd- en bewerkbaarheid. Met een 8 voor zijn aanleg als dressuurpaard kwam het totaal op 83 punten.
Lovend drukte de commissie zich ook uit over zijn instelling en lichtvoetige manier van bewegen, maar zeker ook over zijn prachtige model.

Daarbij is First Date een verrijking is voor de fokkerij dankzij zijn interessante afstamming met Furstenball, Dancier (v.De Niro), Sandro Hit, Feiner Stern, Pik Bube I op rij.
First Date begon zijn loopbaan vorig jaar bij het Oldenburger Verband. Komend voorjaar kijken we met veel verwachting uit naar zijn eerste veulens. First Date zal tijdens de KWPN-Hengstenkeuring getoond worden in de presentatie van de nieuwe jaargang.

Read more »

Met 7 hengsten naar Den Bosch

De afgelopen weken stonden in het teken van de eerste bezichtiging in Ermelo. Altijd een mooie en intensieve periode. De commissies wezen zeven hengsten, die we hebben voorbereid en voorgebracht op de keuring, aan voor de tweede bezichtiging.
Ibolensky kreeg uit zijn eerste jaargang twee van de vier voorgestelde zonen aangewezen. Na de successen in Duitsland mogen vier zonen van Dream Boy naar Den Bosch. Voorafgaand aan de tweede bezichtiging is het longeren van de hengsten op 21 januari in Ermelo. Dit is dit jaar een nieuw onderdeel in de selectie.
We willen de fokkers en eigenaren van onderstaande hengsten feliciteren en succes wensen in Den Bosch.

Amaretto Red Wine (Aganix du Seigneur x Clearway x Little Rock), fok. T. Siergiej in Polen, eig. Stal Brinkman en Bart Blauwgeers
Marshall (Chacoon Blue x Chin Chin x Baloubet du Rouet), fok/eig. Gerard Korbeld, Nijverdal
Collin Z (foto, Ibolensky x Calvaro x Berlin), fok/eig. Nico Wouters van den Oudenweijer, Elst
Mix P (Ibolensky x Heartbreaker x Voltaire), fok. Carel Peelen, Renkum, eig. Stal Brinkman en Nico Wouters van den Oudenweijer

McDreamy TS (Dream Boy x Furst Heinrich x Gribaldi), fok. Tepperik & Sassen, Heeten, eig. Stal Brinkman en Jacques Maree
Malo (Glock’s Toto jr. x Desperado x Don Primaire), fok. E. Lubbers, Bruchterveld, eig. Theo Driessen
Serfaus (Schwarzgold x Don Ferderico x Bergkristall), fok. Beckmann-Ihnen, Emden, eig. Theo Driessen

Read more »

Panenka de Kalvarie voorlopig uit de roulatie

De bij Zangersheide gekeurde hengst Panenka de Kalvarie heeft na en druk dekseizoen een liesbreuk gekregen.
We waren er gelukkig op tijd bij en hebben zodoende castratie kunnen voorkomen. Panenka is nu herstellende en maakt het goed. Zoals het er nu uitziet kunnen we binnenkort de training weer hervatten. Panenka de Kalvarie zal aankomend seizoen gewoon weer middels vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. In maart 2020 verwachten we zijn eerste veulens.

Read more »

€1,9 miljoen voor Westfaalse kampioen van Dream Boy

In de veiling van de Westfaalse hengstenkeuring hadden Helgstrand Dressage en familie Kasprzak het winnende bod van 1,9 miljoen op de schitterend gemodelleerde en extra bewegende zoon van Dream Boy x Sir Donnerhall I, die even daarvoor tot kampioen van de jaargang werd gehuldigd.

En dat was terecht. De bruine liet zich tot en met de laatste pas in de veiling en in alle ronden van de keuring overtuigend zien. Het publiek liet dat op dinsdag tijdens het vrij bewegen dan duidelijk blijken dat de hengst van fokker Van der Laan uit Oude Pekela en in mede eigendom van Gießelmann hun favoriet was. Ook de commissie was vol lof over de manier van bewegen, het talent tot verzamelen en de prachtige bovenlijn van de bruine.

Mooie reclame voor onze Dream Boy die nu zijn eerste kampioenshengst en dertiende goedgekeurde zoon mag toevoegen aan zijn imponerende CV.

Read more »

McDreamy TS goedgekeurd in Oldenburg

In Vechta is McDreamy TS goedgekeurd door de commissie van het Oldenburger Verband. De zoon van Dream Boy en de merrie B.U. Carla elite pref sport (dr) (Fürst Heinrich x Gribaldi) is gefokt door Harrie Tepperik en Hellen Sassen in Heeten. We hebben de chique zwarte in gezamenlijk eigendom met Jacques Maree. McDreamy TS toonde zich aan de hand en in vrije beweging met veel inzet en gedragenheid en verdiende daarmee zijn dekbevret in Oldenburg.

Read more »

Goed begin in de KWPN Hengstencompetitie

Onze hengsten zijn de KWPN Hengstencompetitie goed begonnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen in Kronenberg zette Imposantos de klasse Z/ZZ naar zijn hand. Met 89 punten won de favoriet de rubriek. Met een 8,5 voor zijn galop en verder louter negens was de eerste overwinning van dit winterseizoen een feit.
Bij de vijfjarigen in de klasse M reed Bart Veeze Jerveaux naar een mooie score van 83 punten in deze rubriek, waarin de concurrentie groot is. Jerveaux liet zien zich heel goed ontwikkeld te hebben.
In de sterke rubriek vierjarigen maakte Kyton (foto) met Bart Veeze een hele goede indruk bij de juryleden. De sterke vos, die zich in april op onze show ook al heel goed liet zien, eindigde op een mooie vijfde plaats met 85 punten.

Ook in De Peelbergen liet Ibolenksy alle hindernisbalken onberoerd, zowel in het basisparcours als in de barrage waarin zijn amazone Miranda Harrington koos voor een safe rondje.
Marco reed Jargon naar een mooi dubbel foutloos resultaat in de klasse M. Iniësta sprong goed, maar kreeg een foutje in de dubbelsprong.

De hengstencompetitie gaat verder op 25 november in Vragender (springen), 11 december Ermelo (dressuur) en op 28 december in Zuidbroek (dressuur en springen).

Read more »

Dream Boy-zonen naar Duitse hoofdkeuringen

De successen van Glock’s Dream Boy en zijn nafok zijn de Duitse hengstenkeuringscommissies niet ontgaan. Voor de hoofdkeuring van Oldenburg en Westfalen zijn twee tweeënhalf-jarige zonen aangewezen.
In Oldenburg verschijnt McDreamy TS (foto) voor de commissie. We hebben deze getalenteerde hengst samen met Jacques Maree en Tim Coomans in bezit. De keuring in Vechta is van 21 tot en met 23 november.

Van 25 tot en met 27 november keurt het Westfaalse Verband haar hengsten in Münster. Daaronder ook de opvallende en bij de voorkeuring extra bewegende Dream Boy x Sir Donnerhall I.

Read more »