Home » News

News and results

Imposantos wint in Wiesbaden

Imposantos heeft op het Pfingstturnier in Wiesbaden de beide internationale starts bij de 6-jarige dressuurpaarden gewonnen. Bart Veeze reed Imposantos naar hele mooie scores en hield Destacado FRH, de WK-zilveren medaillewinnaar, twee keer achter zich.
De eerste proef op zaterdag won Imposantos met een gemiddelde score van 9.40 met een 9.8 voor zijn draf en aanleg, een 9.4 voor stap, een 8.8 voor de galop en een 9.2 voor submission. In de tweede proef op zondagavond was de overwinning er met een 9.28 gemiddeld van de internationale topjuryleden Peter Holler, Susan Hoevenaars en Isobel Wessels.

Bart reed Imagine, de Dream Boy x Jackson-merrie van Theo Driessen, twee keer naar de derde plaats op dit gerenommeerde internationale concours.

Read more »

Governor-zoon Lloyd goedgekeurd bij het KWPN

Lloyd is al de elfde en bij het KWPN derde goedgekeurde zoon van Governor. Afgelopen zaterdag slaagde bruine met 79,5 punten voor voorjaarsonderzoek bij het KWPN. Lloyd (m.Hynola elite van Charmeur) ontving een 8,5 voor zijn stap en 8-en voor zijn galop, de houding & balans, de rijdbaarheid en instelling en voor zijn aanleg als dressuurpaard.

Afgelopen winter hebben we Loyd, die gefokt is door Jeroen Hendriks en Berlinde Middelbrink, hier op ons bedrijf getraind en met succes voorgebracht op hengstenkeuring. We feliciteren zijn fokkers en eigenaren Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen met dit mooie succes. Het bewijst dat Governor uitgroeit tot een echte fokhengst.

Read more »

GLOCK’s Dream Boy tweede op het NK Dressuur

Net als vorig jaar is GLOCK’s Dream Boy op een mooie tweede plaats geëindigd op het NK Dressuur in Ermelo. Zowel in de Grand Prix als in de Kür op Muziek werden Hans Peter en GLOCK’s Dream Boy tweede achter stalgenoot GLOCK’s Zonik N.O.P.

Na een korte rustperiode na de wereldbekerfinale in Gothenburg was het NK Dressuur weer de eerste wedstrijd voor GLOCK’s Dream Boy. In de Grand Prix waardeerden de juryleden de prestatie met 75,652 procent. In de Kür op Muziek toonden ze al bijna hun topvorm, wat resulteerde in een score van 81.300%.

Het NK Dressuur was de eerste observatiewedstrijd richting het Europees Kampioenschap dat in augustus in Rotterdam wordt verreden.

Foto: www.hippofoto.be

 

Read more »

Governor-dochters overtuigen in de IBOP

Met twee goed scorende dochters maakte Governor goede reclame bij de IBOP in Berlicum. De vierjarige Kyamanda (uit Emanda elite van Johnson, fokker Gebr. Derks) van J.M. van ’t Goor uit Sint Anthonis slaagde met een mooi puntentotaal van 84. Ze kreeg een 8 voor de galop en 8,5-en voor alle andere onderdelen.

“Deze merrie viel echt op met haar geweldige houding en balans. Ze laat zich heel fijn bewerken en werd mooi naturel voorgesteld. Ze stapt met veel ruimte, tact en souplesse. In draf valt haar goede techniek op en kan ze al goed schakelen in het lichaam. De galop is eveneens goed gedragen. Kortom een opvallend paard!”, licht inspecteur Toine Hoefs toe. Kyamanda werd daardoor direct elite.

De Governor-dochter Khedira Electra (uit Elektra van de Kwaplas elite  van Sandro Hit, fok. M.J. ten Holter uit Dordrecht) van A.J.A. van der Veeken uit Oude-Tonge verdiende 81 punten, inclusief 8,5-en voor stap, draf en souplesse. Zij werd aansluitend ster verklaard met 75 punten voor exterieur. “Deze Governor-dochter heeft een mooie, zuivere stap en draf met heel veel expressie, lichtvoetigheid en schakelvermogen. In galop zou ze het voorbeen nog iets meer vanuit de schouder kunnen gebruiken, en ze liet zich in de verrichting fijn bewerken.” Khedira Electra kwam uit op 81 punten.

Bron: KWPN

Read more »

First Date geslaagd voor 14-daagse test in Adelheidsdorf

Onze driejarige Oldenburger First Date (Fürstenball x Dancier x Sandro Hit) is in Adelheidsdorf met een mooie cijferlijst geslaagd voor de 14-daagse aanlegtest. De trainingsleider was bijzonder te spreken over de prestaties van First Date, die van de jury een 8,50 ontving voor zijn ‘rittigkeit’ en van de testruiter een 8,25.

Cijferlijst van First Date
8,75 Interieur
9,00 Charakter/Temperament
8,50 Leistungsbereitschaft
8,00 Trab
8,50 Galopp
8,00 Schritt
8,50 Rittigkeit Bewertungskommission
8,25 Rittigkeit Fremdreiter

In de voorbereiding op de test liet First Date zich thuis ook al heel fijn bewerken en was super te rijden. In de test scoorde hij dan ook bijzonder goed. Als First Date zich verder goed ontwikkelt, zal hij later dit jaar deelnemen aan het KWPN-najaarsonderzoek.

Aanstaande maandag zullen we First Date tijdens onze Paasshow onder het zadel presenteren.

Read more »

Nieuw op ons station: Kyton

Na Ferguson is ook zijn bij het KWPN goedgekeurde zoon Kyton (m.Wilbria keur pref van Ferro) beschikbaar via ons station. De vierjarige, imponerende donkere voshengst ontving een 9 voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid in het verrichtingsonderzoek en werd omschreven als een hengst met veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard.
Bart Veeze zal Kyton op onze hengstenshow presenteren en hem voorbereiden op een mooie loopbaan in de sport. Lees meer over Kyton op onze hengstenpagina’s.

Read more »

Glock’s Dream Boy en Hans Peter wereldtop in Gothenburg

Met de zevende plaats in de Grand Prix en de tiende plaats in de Kür op Muziek tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg heeft GLOCK’s Dream Boy zich wederom bij de wereldtop gevoegd. Nog geen jaar na hun Grand Prix debuut staan Hans Peter Minderhoud en Dream Boy nu op de 15e plaats op de FEI wereldranglijst en daarmee zijn ze de beste Nederlandse combinatie.

GLOCK’s Dream Boy zal volgende week op onze hengstenshow te zien zijn, hij krijgt daarna een wedstrijdpauze om zich voor te bereiden op de observaties voor het komende EK Dressuur in augustus in Rotterdam.

Read more »

Ukato-zoon Alamo winnaar Wereldbekerfinale

De elfjarige Ukato-zoon Alamo heeft zijn ruiter Steve Guerdat zijn derde wereldbeker bezorgd. Met twee sublieme foutloze ronden op zondag bleef Alamo op een totaal van twee strafpunten. Ze verwezen Clooney van Martin Fuchs daarmee naar de tweede plaats.

Alamo won op donderdag al de openingswedstrijd van de Wereldbekerfinale met een superieure foutloze en snelle ronde. Alleen op vrijdag maakte de zwarte geweldenaar, die Daan Nanning uit Dalfsen uit de merrie Mariona (Equador x Boreas) fokte, zijn enige springfout van drie dagen topsport in het Scandinavium. Een weergaloze zege van de nummer 1 ruiter Steve Guerdat, die al enkele maanden terug gekozen had voor de zoon van Ukato als zijn paard voor de finale.

Daarmee heeft ALAMO zijn vader UKATO een geweldig eerbetoon gebracht. We feliciteren STEVE GUERDAT, de eigenaar van Alamo PATRICIO PASQUEL QUINTANA en zijn fokker DAAN NANNING met dit droomresultaat.

 

Read more »

Ferguson nieuw in ons hengstenaanbod

Met trots kunnen we melden dat de achtjarige dressuurhengst Ferguson is toegevoegd aan ons hengstenbestand. De Hannoveraanse donkere vos is deze week in bezit gekomen van Rom Vermunt, die Ferguson in training heeft gezet bij Bart Veeze. Bart heeft ook onze hengsten Imposantos, Jerveaux en Kilian onder zijn hoede.

Ferguson heeft reeds twee goedgekeurde zonen en zijn eerste driejarige dochters deden het vorig jaar uitstekend op de KWPN-keuringen met een sterpercentage van 75 procent. Daarbij is Ferguson interessant gefokt en past hij qua bloedvoering uitstekend bij dochters van Dream Boy, Governor en de hengsten die in de Nederlandse fokkerij veel invloed hebben gehad. 

Read more »

Glock’s Dream Boy geplaatst voor de Wereldbekerfinale

Na zijn geweldige vierde plaats in de Wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant – The Dutch Masters heeft Glock’s Dream Boy zich met gemak geplaatst voor de FEI Wereldbekerfinale in Gothenburg. In de Brabanthallen in Den Bosch eindigde Hans Peter Minderhoud met onze trots op de vijfde plaats in de Grand Prix en op de vierde plaats in de Kür op Muziek. Na onder meer de derde plaats in London en de winst in Mechelen eindigden Dream Boy en Hans Peter op de zesde plaats in de eindstand van de Westeuropese League. Dream Boy en Hans Peter is de enige Nederlandse combinatie die deelneemt aan de finale.

Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen in Den Bosch. “GLOCK’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.” (bron: KNHS)

In 2016 won Hans Peter Minderhoud de wereldbekerfinale in Gothenburg met zijn toenmalige topper Glock’s Flirt. Als we de combinaties die zich geplaatst hebben voor de finale onder loep nemen, hopen we op een plaats bij de top 10 voor Dream Boy en Hans Peter. De finale is van 4 tot en met 7 april.

Read more »

Panenka en Energy goedgekeurd bij Zangersheide

Zondag 10 maart keerden we met twee goedgekeurde hengsten terug van de Voorjaarshengstenkeuring van Studbook Zangersheide in Lanaken. Voor de vierjarige Panenka de Kalvarie (Comme Il Faut x Echo van Spieveld x Carthago Z, uit de beroemde van ’t Roosakker-springdynasty) was het de eerste keuring waar hij verscheen. De hengst, die we de komende twee jaar huren van zijn fokker/eigenaar Stal de Kalvarie uit Westerlo (B), maakte tijdens de keuring veel indruk op de jury en het publiek. Net als bij ons thuis in de training toonde Panenka de Kalvarie zich een super-talent en is daarbij nog bijzonder mooi ook. Geen wonder dat er veel belangstelling was voor dit foktechnische hoogstandje.
Energy van ’t Breezerhof Z (foto, Emerald x Bentley van de Heffinck x Heartbreaker) drong dit jaar bij het KWPN al door tot de tweede bezichtiging en toonde afgelopen weekend bij zijn moederstamboek zijn macht, overzicht en kwaliteit op de sprong. Energy kochten we als veulen samen met Jeroen Verver en Bart Blauwgeers en gaat nu dus als goedgekeurde hengst door het leven. Energy komt uit dezelfde moederlijn als Power Blue en de invloedrijke topvererver Orlando (v.Heartbreaker).

Read more »

Imposantos goedgekeurd door het Hannoveraans Verband

Het Hannoveraans Verband is het tweede Duitse stamboek dat Imposantos (Wynton x Krack C x Sultan) heeft goedgekeurd. Na Het Oldenburger Verband toonde ook de hengstenkeuringscommissie van het grootste Duitse stamboek interesse in Imposantos, die populair is onder de dressuurpaardenfokkers bij onze oosterburen. Met de goedkeuring bij Hannover kunnen de veulens ook op het stamboekkantoor in Verden geregistreerd worden. Imposantos is nu goedgekeurd bij het KWPN, bij het Oldenburger en Hannoveraanse Verband.
De eerste veulens van Imposantos zijn inmiddels geboren en zien er veelbelovend uit. Tijdens onze Hengstenshow op maandag 22 april zullen we een aantal zijn eerste veulens presenteren.

Read more »