Home » News

News and results

Positieve afstammelingenrapportages First Date, Kilian en Kyton

Het KWPN publiceerde onlangs de afstammelingenrapportages van de jonge hengsten waarvan vorig jaar de veulens lineair gescoord zijn. First Date, Kilian en Kyton kwamen daar positief naar voren. De veulens van First Date vallen op met hun ontwikkeling en de ruimte in galop. Souplesse is toch wel het meest opvallende woord in de rapportage van de veulens van Kilian. De veulens van Kyton zijn goed ontwikkeld, hebben veel uitstraling en veel kracht in beweging. Op de foto het veulen Poetry in Motion (Kyton x Bretton Woods) In de KWPN Database lees je de volledige rapportages. Op de pagina’s op deze website van de drie hengsten hebben we een deel van de rapportage gepubliceerd.

Read more »

Jerveaux verkocht, blijft beschikbaar voor de fokkerij

We hebben Jerveaux verkocht aan de jonge Belgische amazone Louise Brauwers. Jerveaux is nu zes jaar oud en is vanaf zijn derde jaar gereden door Bart Veeze bij wie Jerveaux voorlopig nog op stal blijft voor zijn verdere opleiding.
Jerveaux blijft dan ook nog beschikbaar op ons station voor de fokkerij. Jerveaux is als veulen door Gerard Korbeld, met wie we Jerveaux samen in bezit hadden, aangekocht bij zijn fokker Ria Beijer.
We wensen Louise in de toekomst veel succes en plezier met Jerveaux, waarvan zijn zoon Newon TC (mv. Dream Boy) is aangewezen voor de tweede bezichtiging.

Hieronder de video van Jerveaux met zijn toekomstige amazone.

Read more »

100% score voor Ibolensky

Ibolensky heeft een uitstekende indruk achter gelaten in Ermelo. Alle vier zonen zijn door de hengstenkeuringscommissie uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Van de jonge hengsten scoorde Ibolensky daarmee als enige een 100 procent doorverwijzing. Zonder uitzondering vallen de zijn zonen op met hun maat, correcte model en bovenal veel lichaamsgebruik op de sprong en een surplus aan vermogen.

De vier aangewezen zonen zijn:
Ninja (m.Rosalinda F.S. van Ahorn, fok/ger. S. van der Voort & Van Bockxgrave Horses BV, Hapert)
Nevantos (m. Evantacaterina van Tangelo van de Zuuthoeve, fok/ger. G.J. Heijting, Groessen)
Nino (m.Elektra van Celano, fok. Fam Smits, ger. Barcelo, Palma de Mallorca)
No Mercy v/h Noddeveld (m.Celina van Untouchable, fok/ger. A. van Rooy, Berlicum)

We wensen de eigenaren veel succes in de tweede bezichtiging.

Read more »

Drie hengsten aangewezen voor tweede bezichtiging

Van de door ons getrainde en voorgestelde hengsten tijdens de eerste bezichtiging zijn er drie aangewezen voor de volgende ronde. Gert Jan Heijting feliciteren we met de aanwijzing van Nevantos (Ibolensky (foto) x Tangelo van de Zuuthoeve), één van de vier Ibolensky-zonen die naar de tweede ronde mogen.
Voor Theo Driessen hebben we Navarone D (Finest Selection x Sir Donnerhall I) klaargemaakt hebben voor de keuring. Napoleon SW (Daily Diamond x Jazz) van Stal Willig VOF uit Abcoude mag zich op 12 januari aan de longe laten zien. We wensen de eigenaren veel succes in de tweede ronde van de hengstenselectie.

 

Read more »

Zonen van Dream Boy, Ferguson, Governor en Jerveaux ronde verder

In de dressuurrichting heeft de hengstenkeuringscommissie verschillende zonen van onze hengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging.
Van Dream Boy mogen drie zonen een ronde verder in de selectie. Ze komen uit dochters van De Niro, Lord Leatherdale en Valdez en uit merrielijnen met veel sport.
Ferguson (foto) heeft een zoon uit een Jazz x Rhodium-merrie in de tweede bezichtiging. Governor heeft twee zonen door. Eén uit een Flemmingh x Ferro-moeder en de ander komt uit de bekende merrie Fanita (Vivaldi x Havidoff), de volle zus van Desperado N.O.P. die als vierjarige de Pavo Cup won.
Uit de eerste jaargang van Jerveaux mag Newton TC zich gaan bewijzen in de tweede bezichtiging. Deze bruine komt uit een Dream Boy x Sir Sinclair-merrie uit de bekende Endy-stam van Huub van Helvoirt.
Veel succes de volgende ronde in Ermelo en tijdens het longeren op dinsdag 12 januari. Hiervoor staat de startlijst online op de KWPN-website.

Read more »

Manchester Red Wine en Mister Collin goedgekeurd

Onze twee driejarige springhengsten Manchester Red Wine en Mister Collin zijn op de laatste dag van het najaarsverrichtingsonderzoek ingeschreven in het stamboek.
Manchester Red Wine slaagde met 81,5 punten en is daarmee zeker niet overgewaardeerd. De fraaie zoon van Aganix du Seigneur hebben we in gezamenlijk eigendom met Bart Blauwgeers. Manchester Red Wine is in Polen gefokt uit de Nederlandse merrie Delight W (Clearway x internationale springmerrie Rockella-S van Little Rock). Lees hier alles over Manchester Red Wine.

Nico Wouters van den Oudenweijer werd gehuldigd als fokker en eigenaar van Mister Collin, die hij fokte met zijn eigen hengst Ibolensky en zijn merrie Celesta Z (v.Calvaro Z) die in de internationale sport succesvol is met Catherine Pasmore (USA). Mister Collin hebben we vorig jaar op de keuring voorbereid en zal ook op ons station beschikbaar zijn. Gefeliciteerd Nico met dit mooie fokkerssucces.

Read more »

Imposante ZZ-Zwaar-titel voor Bart Veeze en Imposantos

Het was hengstenbal in de finale van het KNHS-kampioenschap ZZ-zwaar tijdens het NK Dressuur. Imposant was de zege van Bart Veeze en de hengst Imposantos, die beide onderdelen van het kampioenschap wonnen en in de Kur op Muziek een score van ruim 81 procent behaalden.

Het was Bart Veeze die met een prachtige proef vol hoogtepunten, gelijkmatig en op hele mooie en passende muziek bij zijn imponerende hengst Imposantos de 80-procentsgrens overschreed. Barts eerste titel in deze klasse. “Dit is pas zijn derde en ook zijn laatste wedstrijd in het ZZ-zwaar”, vertelt Veeze over de zevenjarige Imposantos. “Hij gaat nu eerst WK-selectie lopen en dan volgend jaar Lichte Tour. Ik hoop me te kwalificeren voor het WK jonge dressuurpaarden in december in Verden. Ik had de Kür thuis maar één keer geoefend, ik vond de gewone proef het belangrijkste. De finale ging heel goed. Gelukkig kon ik mijn serie die niet helemaal lukte over doen. Ik had gelukkig een reserve-lijn.”
Imposantos liep al twee keer een WK in Ermelo. Was dat een voordeel voor de combinatie? “Imposantos heeft al zoveel gelopen. Ik hoefde helemaal geen baan te verkennen. Hij heeft gewoon thuis gestaan en vanochtend wat rondgetokkeld. Ik weet hoe hij is en wat hij doet, dus dat is wel relaxed.”

Veeze was nog niet eerder kampioen in deze klasse. “Het voelt heel goed, zeker met zo’n percentage. Ik ben heel blij”, lacht Bart. “Ik ben Imposantos echt aan het opleiden. Het WK is het volgende doel, maar geen druk. Alles wat kan is fijn. Het leukste is dat hij alleen maar beter wordt. Vorig jaar waren de series nog een dingetje op het WK, maar nu springt hij ze zo mooi. Ik ga ook met vertrouwen naar het WK.”

 

Read more »

GLOCK's Dream Boy tweede op het NK

GLOCK's Dream Boy heeft met Hans Peter zilver gewonnen op het NK Dressuur in Ermelo.

Voor Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) was het de zesde zilveren medaille op het NK op rij. Met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. werd hij in beide onderdelen van het kampioenschap tweede achter zijn partner Gal. “The story of my life”, vertelt Minderhoud in de persconferentie. “Ik ben heel blij met mijn tweede plek. Dream Boy heeft zich super laten zien. Jumping Amsterdam, afgelopen januari, was zijn laatste wedstrijd. Het was fijn om de ring weer in te rijden na een periode zonder wedstrijden. Ik ben heel blij dat we een NK hebben kunnen rijden met een mooie strijd en een fantastisch georganiseerde wedstrijd. Eindelijk het luie zweet er weer eens uit.”

 

Read more »

Dream Boy-dochter Magna Charta NMK-kampioene

Dream Boy-dochter Magna Charta NMK-kampioene

Dream Boy heeft op de Nationale Meriekeuring in Ermelo de kampioene van de driejarige dressuurmerries geleverd. De langgelijnde, opwaartse Magna Charta (foto, m.Emybell van Sir Oldenburg x Havidoff) voerde de kopgroep van negen merries aan. De zwarte merrie is gefokt door Gerke van den Bosch en in eigendom van Stal Ribbels uit Eibergen.
Governor-dochter Miss M. (mv.Krack C) eindigde op de zevende plaats.

 

Read more »

Online hengstenshow stal Brinkman, zaterdag 11 april 20.00 uur op KWPN.tv

Online hengstenshow stal Brinkman, zaterdag 11 april 20.00 uur op KWPN.tv en Clipmyhorse.tv. Het fokkerijseizoen 2020 is door het Corona-virus anders begonnen dan normaal. De veulens zijn geboren en de eerste merries zijn reeds geïnsemineerd. Dat doen we door ons te houden aan de regels die door de overheid zijn getroffen. In overleg met onze klanten proberen wij onze diensten nog zo goed mogelijk uit te voeren.
Onze geplande hengstenshow op maandag 13 april kan derhalve niet doorgaan. Als alternatief hebben we onlangs de hengsten gefilmd. Het resultaat is op zaterdagavond 11 april om 20 uur online te zien op KWPN.tv en Clipmyhorse. De beelden van de hengsten zullen we op onze website presenteren.

Read more »

Malo,Manchester en Serfaus met KWPN-deklicentie beschikbaar

Malo,Manchester en Serfaus met KWPN-deklicentie beschikbaar. De driejarigen hengsten Malo (foto, Glock’s Toto Jr x Desperado) en Manchester (Aganix du Seigneur x Clearway) zijn in Den Bosch aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Door de huidige Corona-maatregelen kan het voorjaarsverrichtingsonderzoek niet plaatsvinden en heeft het KWPN-bestuur besloten om de aangewezen hengsten een deklicentie voor het jaar 2020 te verlenen. De veulens worden in 2021 derhalve in het veulenboek geregistreerd, wanneer de hengsten aan de veterinaire eisen voldoen.
Dat geldt voor Malo en Manchester – eerder bekend onder de naam Amoretto Red Wine – en ook voor de aangewezen hengst Serfaus, die al door het Hannover Verband is gekeurd. McDreamy TS, die is gekeurd door het Oldenburger Verband en is aangewezen door de KWPN-dressuurcommissie, heeft nog geen sperma-onderzoek afgerond. Zo gauw dat positief is berichten wij daarover. Zijn veulens komen vooralsnog bij het KWPN in het register A in 2021.

Informatie over de vier hengsten vind je op onze website via de links in dit bericht.

Read more »