Home » News

News and results

Panenka en Energy goedgekeurd bij Zangersheide

Zondag 10 maart keerden we met twee goedgekeurde hengsten terug van de Voorjaarshengstenkeuring van Studbook Zangersheide in Lanaken. Voor de vierjarige Panenka de Kalvarie (Comme Il Faut x Echo van Spieveld x Carthago Z, uit de beroemde van ’t Roosakker-springdynasty) was het de eerste keuring waar hij verscheen. De hengst, die we de komende twee jaar huren van zijn fokker/eigenaar Stal de Kalvarie uit Westerlo (B), maakte tijdens de keuring veel indruk op de jury en het publiek. Net als bij ons thuis in de training toonde Panenka de Kalvarie zich een super-talent en is daarbij nog bijzonder mooi ook. Geen wonder dat er veel belangstelling was voor dit foktechnische hoogstandje.
Energy van ’t Breezerhof Z (foto, Emerald x Bentley van de Heffinck x Heartbreaker) drong dit jaar bij het KWPN al door tot de tweede bezichtiging en toonde afgelopen weekend bij zijn moederstamboek zijn macht, overzicht en kwaliteit op de sprong. Energy kochten we als veulen samen met Jeroen Verver en Bart Blauwgeers en gaat nu dus als goedgekeurde hengst door het leven. Energy komt uit dezelfde moederlijn als Power Blue en de invloedrijke topvererver Orlando (v.Heartbreaker).

Read more »

Imposantos goedgekeurd door het Hannoveraans Verband

Het Hannoveraans Verband is het tweede Duitse stamboek dat Imposantos (Wynton x Krack C x Sultan) heeft goedgekeurd. Na Het Oldenburger Verband toonde ook de hengstenkeuringscommissie van het grootste Duitse stamboek interesse in Imposantos, die populair is onder de dressuurpaardenfokkers bij onze oosterburen. Met de goedkeuring bij Hannover kunnen de veulens ook op het stamboekkantoor in Verden geregistreerd worden. Imposantos is nu goedgekeurd bij het KWPN, bij het Oldenburger en Hannoveraanse Verband.
De eerste veulens van Imposantos zijn inmiddels geboren en zien er veelbelovend uit. Tijdens onze Hengstenshow op maandag 22 april zullen we een aantal zijn eerste veulens presenteren.

Read more »

Governor KNHS-Indoorkampioen Lichte Tour

Governor en Adelinde Cornelissen hebben hun al indrukwekkende palmares uitgebreid met het KNHS-Indoortitel Lichte Tour 2019. In een spannende finale hielden ze Joyce Heutink en Gaudi Vita achter zich. Nadat Adelinde en Governor in de Prix St George-proef nog genoegen nemen met de tweede plaats, wisten ze overtuigend de Kür op Muziek te winnen. Daarmee ging het goud naar het succesvolle duo.

‘’Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel. Vanmorgen tijdens de proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür vanmiddag was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel”, vertelde Adelinde aan de redactie van KNHS-media.

Adelinde is erg enthousiast over Governor: ‘’Hij heeft alleen maar kwaliteiten. Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

Read more »

Succesvolle KWPN-hengstenkeuring 2019

We kijken terug op een bijzonder geslaagde KWPN-Hengstenkeuring. Onze reeds in Oldenburg goedgekeurde First Date (Fürstenball x Dancier) maakte indruk in de tweede en derde bezichtiging en werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Governor won op vrijdagavond op overtuigende wijze de VHO Trofee en maakte met zijn tweede jaargang wederom indruk als vererver. Drie zonen werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waaronder de door ons op de keuring voorbereidde Lloyd (mv.Charmeur) van Berlinde Middelbrink en Jeroen Hendriks. Lugano (Governor x Johnson) eindigde in de kampioenskeuring op de vijfde plaats.

Imposantos won voor het tweede jaar op rij de Anemone KWPN Hengstencompetitie met superscores in de finale en een fantastisch commentaar van de juryleden.

Ibolensky sloot de Blom KWPN Hengstencompetitie af met een hele mooie derde plaats in de klasse M zonder een springfout te maken in de gehele competitie.

In de presentatie van de nieuwe jaargang maakte Kevin (foto) onder Jeanine Nieuwenhuis veel indruk met zijn fraaie houding en goede achterbeengebruik. Ook Kilian en Bart Veeze overtuigden voor de volle tribunes van de Brabanthallen.

Read more »

Dubbelslag voor Governor op Jumping Amsterdam

Governor en Adelinde hebben in de RAI bij Jumping Amsterdam een fantastische dubbele overwinning geboekt in de Lichte Tour. Op donderdagavond wonnen ze de Prix Sint Georges met ruim 73 procent, waarbij de buitenlandse topjuryleden Sanne Baarup en Maria Coliander Governor en Adelinde ruimschoots op de eerste plaats hadden staan.

Ook de Kür op Muziek op zaterdagochtend schreven Adelinde en Governor op hun naam. Ze waren de enige combinatie die boven de 80 procent scoorde.

Na de geweldige successen in de subtop waarmee Adelinde en Governor geplaatst zijn voor het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour, was Jumping Amsterdam een fantastisch resultaat nu ze ook door buitenlandse juryleden bijzonder gewaardeerd werden.

 

Read more »

Kevin ingeschreven bij het KWPN

Kevin (Dream Boy x Kennedy x Highline x Ulft, fok. Harry Meils) is na het najaarsonderzoek ingeschreven met 80,5 punten. Kevin heeft op zijn lijst een 8,5 voor zijn stap en zijn rijdbaarheid & bewerkbaarheid. Voor zijn draf ontving Kevin een 7,5 en voor de overige onderdelen een 8.

De beschrijving uit het verrichtingsrapport, dat compleet te lezen is in de KWPN-database:
Kevin is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver met een goed lichaamsgebruik en is goed tot zeer goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte met een goede beentechniek maar zou daarbij meer tot dragen kunnen komen. De galop is bergop en goed van ruimte. Kevin beweegt met een goede souplesse, een goede houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Kevin veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Kevin hebben we in gezamenlijk eigendom met Tim Coomans en Jacques Maree.

Foto: Melanie Brevink, De Paardenkrant

Read more »

Fürstenball-zoon First Date goedgekeurd in Oldenburg

Samen met Tim Coomans en Jacques Maree zijn we eigenaar van de Oldenburger hengst First Date, die vorige week in Vechta door het Oldenburger Verband is goedgekeurd. First Date is een imponerende en super gemodelleerde zoon van Fürstenball (Furst Heinrich x Donnerhall) Rhiedie extra stapt en met heel veel lichtvoetigheid draaft en galoppeert en daarbij veel houding maakt.

Zijn moeder Rheingold TS is een Verbandpremie-merrie en een dochter van de De Niro-zoon Dancier. Haar moeder stamt van Sandro Hit uit een Feiner Stern x Pik Bube x Romadour II-merrie. De stam gaat terug op Holsteiner stam 173 en leverde ook de hengst Dream of Glory. First Date is donkerbruin en heeft een stokmaat van 1.72m.

We zijn heel blij met deze talentvolle hengst die met zijn afstamming, waarin topverver Donnerhall drie keer voorkomt, heel goed zal passen op dochter van Glock’s Dream Boy en Governor.
We zullen First Date op korte termijn niet aanbieden bij het KWPN.

Read more »

Ibolenksy en Jargon dubbel foutloos in HC

Ibolenksy en zijn amazone Miranda Harrington deden het goed in de eerste wedstrijd van de Blom KWPN Hengstencompetitie. In de klasse M bleven ze foutloos en ook in de barrage bleven alle balken in de lepels. Met de hoogte had Ibolensky geen enkel probleem en werd door Miranda rustig gereden waarmee ze als dertiende eindigden.

Jargon liet zich niet imponeren door de fraaie accommodatie van De Peelbergen en liep twee goede foutloze ronden bij de vierjarigen waarmee ze goede zaken deden aan het begin van de competitie. De volgende wedstrijd is dinsdag 11 december in Ermelo.

 

Read more »

Imposantos en Jerveaux starten goed in HC

Imposantos is de KWPN Anemome Hengstencompetitie net zo goed begonnen als de zoon van Wynton die afgelopen februari is geëindigd: met de overwinning. In de klasse M was Imposantos onder Bart Veeze een maatje te groot voor de concurrentie en won met 89 punten. Bart stelde Jerveaux voor in de klasse L en dat resulteerde in een mooie vijfde plaats. De jury werd in Equestrian Centre De Peelbergen gevormd door Mariette Sanders en Gert van den Hoorn.

Je kunt Imposantos en Jerveaux in de volgende wedstrijden van de competitie aan start zien: Ermelo 12 december en Zuidbroek 28 december.

Read more »

Nederlands Olympiade Paard legt GLOCK’s Dream Boy vast


GLOCK’s Dream Boy is door Stichting het Nederlands Olympiade Paard met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 vastgelegd .

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga vertelt: “GLOCK’s Dream Boy is nog maar tien jaar en maakte in april een sterk internationaal debuut. Met Hans Peter zit GLOCK’s Dream Boy sinds juli in het Olympisch kader nadat het duo hoge ogen gooide in de landenwedstrijden tijdens Rotterdam en werd door bondscoach Rien van der Schaft geselecteerd voor het dressuurteam dat Nederland vertegenwoordigt op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon in september. In juli won de combinatie de zilveren medaille op het NK Dressuur. GLOCK’s Dream Boy is een absolute belofte”

Read more »

NMK: successen voor Dream Boy en Governor

Tijdens de Nationale Merriekeuring heeft Governor wederom een sterke indruk gemaakt. Uit zijn eerste jaargang namen vier driejarige dochters deel aan de koninginnenrubriek voor driejarige merries. Twee kregen een uitnodiging voor de kopgroep. Hierin werd Kaluzzia (mv.Cabochon) van Marleen Ras en Jan Willems als zesde geplaatst. Op de achtste plaats eindigde Kensie Ballerina (mv.Krack C), gefokt door W. den Besten en in eigendom van Tim Coomans.
Voor Dream Boy was er succes bij de veulens, in de Pavo Cup en in de hengstenselectie. Zijn zoon Nightsky TH (mv.De Niro) van Herman en Erna ter Huurne eiste de reserve-titel bij de veulens op. De jury roemde zijn lichtvoetige bewegingen.

De hengstenkeuringscommissie wees Jheronimus (m.A.Bertje van Jazz x Contango, fok. W. van Weert) aan voor het verrichtingsonderzoek, nadat de donkere vos met Gerrel Vink in het zadel op de negende plaats was geëindigd in de Pavo cup bij de vierjarigen. Dat was een plaats hoger dan Jester’s Dream van Trea Dolsma. Deze jonge Dream Boy is gefokt uit een dochter van de Friese hengst Tietse D.

Bij de vijfjarigen wist de bekende Imagine (mv.Jackson) met Bart Veeze als derde te eindigen. In de finale begon de vermoeidheid wat mee te spelen bij de talentvolle merrie van Theo Driessen, nadat ze eerder al succesvol was op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Op plaats zestien bij de vijfjarigen eindigde naamgenote Imagine (mv.Biotop), die werd voorgesteld door Jeroen van Eck.

Alle fokkers, eigenaren en ruiters gefeliciteerd met deze successen.

Read more »